NARUČIVANJE

Poštovani bolesnici i članovi obitelji,

Opća bolnica Pula ugovoreni je partner Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Od 2012. godine omogućeno je elektronsko naručivanje na specijalističke preglede i na dijagnostičke i terapijske postupke (tzv. e-naručivanja). Važno je znati da Vas naručiti može i Vaš liječnik iz svoje ordinacije, prilikom izdavanja uputnice za zdravstvenu uslugu, što znači da termin usluge možete dobiti i bez čekanja u redovima, bez dolaska na lokaciju bolnice.

U određivanju termina pretrage različito se pristupa ovisno o tome o kakvoj usluzi se radi, što određuje obiteljski liječnik:

 • Prvi ili kontrolni pregled
 • Žurni (prioritetni) ili elektivni pregled (neophodno obrazloženje liječnika)

Prije postupka provjerite imate li:

 1. OBAVEZNO: uputnicu liječnika za zdravstvenu uslugu
 2. POŽELJNO: pismo liječnika ili specijalistički nalaz iz kojeg je razvidno zašto se zdravstvena usluga traži. Radi određivanja ispravnog i što ranijeg slobodnog termina važno je znati iz kojeg razloga se traži određena usluga. U suprotnom dodijeluje se prvi slobodan termin.

Redovni načini naručivanja

 • Obiteljski liječnik = putem CEZIH-a (zdravstveni informatički sustav)
 • Elektronski = na adresu narucivanje@obpula.hr
 • Osobno = šalter centralnog naručivanja na ulazu u Polikliniku (radno vrijeme od 08 do 16 sati)
 • Iznimno, dodatne informacije za naručivanje na telefon = za određene usluge, vidi niže (dječji psiholog; ginekološki pregledi; logoped, ultrazvučni pregledi)
 • putem on-line obrasca na linku ovdje: Obrazac za naručivanje pacijenata

Telefonski broj centralnog naručivanja radi eventualnih dodatnih informacija je 052/ 376-846

Dodatne informacije za naručivanje za pojedine usluge

Niže navedene usluge, zbog specifičnosti organizacije rada i određivanja termina primjenjuju i dodatni način pristupa informacija za naručivanje.

 • Dječiji psiholog: informacije na telefon 376-654, ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 15 do 16 sati
 • Ambulanta humane reprodukcije: elektronski humana.reprodukcija@obpula.hr
 • Ginekološka poliklinika: elektronski ginekologija.salter@obpula.hr ; u sadržaju maila navedite vrstu ambulante za koju želite dobiti informacije (ginekološka, trudnička ili ultrazvučna ambulanta) i ostavite broj kontakta ili telefonom od 14 do 15.30h: trudnička ambulanta (052) 376-600; ginekološka ambulanta (052) 376-604; ultrazvučna ambulanta (052) 376-609.
 • Logoped: većina narudžbi na logopedske preglede vrši se putem centralnog naručivanja (osobno = šalter centralnog naručivanja, elektronski = na adresu narucivanje@obpula.hr i putem narudžbi pedijatara i obiteljskih liječnika = putem CEZIH-a (zdravstveni informatički sustav). Telefonom se iznimno mogu dobiti dodatne informacije za naručivanje za pacijente koji dolaze na kontrole i koji su bili ili jesu uključeni u logopedski tretman i to ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 15 sati na broj (052) 376-578 (Logopedska ambulanta 1) i (052) 376-579 (Logopedska ambulanta 2).
 • Ultrazvučni pregledi (CD-color doppler arterija i vena; UZV krvnih žila bubrega; UZV abdomena; UZV dojke): elektronski rtg@obpula.hr.
 • Magnetska rezonanca (MR) i komjuterizirana tomografija (CT). Obzirom na dugačke liste čekanja i specifičnosti protokola izvođenja navedenih pretraga poželjno je uz uputnicu priložiti dodatnu medicinsku dokumentaciju. Medicinska dokumentacija se uobičajeno preuzima i termin se udjeljuje kroz nekoliko dana nakon njezine analize (žurnost pretrage ostvaruje se analizom indikacije).
 • Onkologija i hematologija: elektronski na onkologija@obpula.hr; osobno na šalteru poliklinike ili liječnik putem informatičkog sustava prilikom izdavanja uputnice.

Otkazivanje već zakazanog termina

S obzirom da 20% pacijenata ne dođe na naručenu pretragu, a možda upravo taj termin čeka netko jako potrebit, molimo sve pacijente da svoje narudžbe otkažu na vrijeme ukoliko ne žele ili nisu u mogućnosti doći. Osim u bolničkoj jedinici za naručivanje, zakazani termin možete lako otkazati popunjavanjem on-line obrasca:

Liste čekanja