NOSITELJ

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci: udruga studenata CroMSIC Rijeka uz podršku Ministarstva zdravstva

PARTNER

Opća bolnica Pula

KRATKI OPIS PROJEKTA

U razdoblju od 18. srpnja do 14. kolovoza 2022. godine u suradnji sa studentskom udrugom CroMSIC (Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u OB Pula održan je po prvi puta u Hrvatskoj: projekt “Ljetna praksa – Upoznaj hrvatsko zdravstvo”.

‎Croatian Medical Students’ International Committee (CroMSIC) nevladina je i neprofitabilna udruga u Republici Hrvatskoj‎ koja doprinosi obrazovanju i edukaciji studenata medicine.

Projekt CroMSIC “Ljetna praksa – Upoznaj hrvatsko zdravstvo” je osmišljen kako bi potaknuo buduće mlade liječnike na ostanak u Republici Hrvatskoj te još važnije, zaposlenje u regijama u kojima je zanimanje liječnika deficitarno. Sudjelovanjem u projektu, studenti medicine imali su priliku odraditi stručnu praksu te upoznati kliničko okruženje specijalizacije koja ih zanima. Tijekom odrađivanja Ljetne prakse studenti su pokazali snalažljivost u novim okolnostima i proširili vlastite vidike o zdravstvenoj karijeri unutar bolnice te stekli nova iskustva i znanja pod mentorstvom naših liječnika.

U OB Pula u sklopu projekta boravilo je 16 studenata koji su stekli nezamjenjivo iskustvo u Centru za hitnu medicinu, Odjelu za dermatologiju i venerologiju, Odjelu za neurologiju, Odjelu za pedijatriju, Službi za internu medicinu i Službi za kirurške bolesti.

Voditeljice projekta su: Barbara Bzik i Mirjam Majstorović (studentice Medicinskog fakulteta u Rijeci)

RAZDOBLJE PROVEDBE

18.07.2022. – 14.08.2022.

DODATNE POVEZNICE