Projekt Međunarodne agencije za atomsku energiju o primjeni fizike u dijagnostici i liječenju korištenjem radioaktivnih izotopa

NOSITELJ

KBC Rijeka – Zavod za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja

PARTNER

Opća bolnica Pula

KRATKI OPIS PROJEKTA

Od prosinca 2021. godine prihvaćen je za izvođenje projekt vrijedan 123.000 eura kojeg su osmislili medicinski fizičari sa Zavoda za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja KBC-a Rijeka. Riječ je o projektu vezanom za primjenu fizike u dijagnostici i liječenju korištenjem radioaktivnih izotopa: Implementing an Advanced Quality Assurance and Quality Control Programme in Nuclear Medicine.

Budžet projekta i sredstva bi trebala biti utrošena na edukaciju u inozemstvu i nabavu opreme potrebne za izvođenje projekta u razdoblju 2022/2023, ali i za unaprijeđenje sustava osiguranja kvalitete vezanog za primjenu fizike u nuklearnoj medicini.

U svrhu šire primjene rezultata projekta kao suradna ustanova u njegovom izvođenju izabrana je naša bolnica koja posljednjih godina usko surađuje sa Zavodom za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja na osiguranju kvalitetne, odgovorne i sigurne uporabe ionizirajućeg zračenja u medicini.

Suvoditelji projekta su: naša djelatnica Odjela za radiološku dijagnostiku, medicinska fizičarka Dea Dundara Debeljuh, mag. phys. i izv. prof. dr. sc. Slaven Jurković, pročelnik Zavoda za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja KBC-a Rijeka.

RAZDOBLJE PROVEDBE

01.01.2022. – 31.12.2023.

FINANCIRANJE

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA)

DODATNE POVEZNICE