U sklopu posjeta Istarskoj županiji predsjednik Vlade Andrej Plenković i suradnici u petak, 29. srpnja 2022. godine u Velikoj sali Opće bolnice Pula održali su radni sastanak s ravnateljicom Irenom Hrstić i suradnicima.

Ravnateljica je zahvalila predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru zdravstva Viliju Berošu na dolasku, ali i bezrezervnoj podršci projektu Nove bolnice u Puli.
Osim investicijskog ciklusa na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji Vlade i OB Pula u nizu područja, osobito reforme zdravstva, stabilizaciji poslovanja bolnice, ali i mjerama koje bi ublažile aktualnu problematiku deficitarnosti kadrova.

Premijer Plenković istaknuo je medijima, “Vlada RH u proteklih nekoliko godina u Opću bolnicu Pula investirala je skoro 900 milijuna kuna, koja je i najveći poslodavac u Istri s obzirom da u njoj radi preko 1350 ljudi. Nova moderna zdravstvena ustanova, dodao je, ne samo da predstavlja središnju točku kojoj gravitira gotovo 250 tisuća ljudi, nego u sezoni i preko pola milijuna ljudi koji borave u Istri.”

Uz predsjednika Vlade u Istri boravili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te već spomenuti ministar zdravstva Vili Beroš.

Detaljnije informacije možete pronaći na stranici Vlade RH.

(Fotografija: Vlada RH)