Poštovani,

naša bolnica odabrana je kao relevantan čimbenik u raspravi i sudjelovanju prilikom provedbe projekta “Zdravstvena ekonomija – nova ekonomija” te Vam u nastavku poziv za sudjelovanje LMHS-a prenosimo u cijelosti.

“Da su hrvatskom zdravstvenom sustavu potrebne promjene već dugo vremena znamo, međutim ono što ne znamo je kojim redom i kojim kapacitetima ga možemo i moramo promijeniti.

Cilj projekta “Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija” , pokrenutog od strane Medicinskog fakulteta u Zagrebu – poslijediplomski specijalistički studijski program “Menadžment u zdravstvu” – LMHS, uz podršku i partnerstvo Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Udruge za promicanje prava pacijenata te Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i platforme za trajnu medicinsku edukaciju – eMed.hr, je kreirati prijedloge promjena u sustavu upravljanja na svim razinama zdravstva.

Koncept projekta je baziran na znanstvenoj metodi ispitivanja stručnog mnijenja, nakon čega slijedi analiza prikupljenih odgovora i izrada podloge za debatu u kojoj će predstavnici medicinske struke, ali i pacijenata, uz ekonomiste i ostale stručnjake iz zdravstvenog sektora raspravljati o stavovima iznesenim u anketi.

Prvi korak u aktualizaciji svake od teme projekta, koji će se odvijati u razdoblju lipanj 2021. – rujan 2022, je provedba znanstvene ANKETE https://www.1ka.si/LMHS.

Dijeljenjem svojih stavova i razmišljanja pomažete u stvaranju ključnih smjernica za unapređenje zdravstvenog sustava.

*Sudjelovanje je ANONIMNO, a Vaši odgovori su od ključne važnosti.

Rezultati ankete biti će podloga panelistima da na temelju iznesenih stavova zainteresirane stručne javnosti počnu izrađivati smjernice za liječenje upravljačkih propusta u zdravstvu.

Prva tribina na temu: “Je li kvalitetnije upravljanje rješenje za probleme Hrvatskog zdravstva” će se održati 29. lipnja 2021., u 18:00 sati u kojoj će ravnateljica OB Pula doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med. sudjelovati kao jedna od panelistica zbog čega vas ujedno pozivamo da se prijavite https://lmhs.emed.hr/ za ovo događanje i svjedočite početku stvaranja promjena u zdravstvu.

Više detalja o projektu “Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija” možete pronaći ovdje .”