Dana, 23. srpnja 2022., održao se besplatan dermatološki pregled na Puntiželi u Puli. Madeže i promjene na koži pregledavale su naše djelatnice OB Pula Valentina Saint Georges, dr. med., specijalistica dermatovenerologije i Bernarda Mišanović Marković, dr. med., specijalistica dermatologije i venerologije, uža specijalistica pedijatrijske dermatologije.

Pregledi su se obavljali metodom dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu promjena na koži. Osim pregleda, svi zainteresirani mogli su dobiti stručni savjet i edukaciju o važnosti prevencije bolesti kože i rizicima izlaganja UV zračenja.

Dermatolozi Hrvatskog dermatovenerološkog društva ističu kako je za zdravlje kože, uz preventivne dermatološke preglede, važno izbjegavati sunce između 10 i 17 sati te tijekom izlaganja suncu redovito nanositi proizvode za zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Naše djelatnice svake godine provode ovu hvalevrijednu akciju te ističu važnost preventivnih pregleda koji pomažu pri ranom otkrivanju sumnje na karcinom kože.

“Moram naglasiti da koža pamti svako izlaganje suncu, to jest učinak se akumulira, stoga preventivni dermatološki pregledi i svijest o važnosti zaštite od sunčevog zračanja su izrazito važni. Točnije nije važno koliko godina imaš, nego koliko si se godina sunčao” ističe doktorica Valentina Saint Georges, koja je sudjelovala prošle subote te je jedini dermatolog iz Istre koji je sudjelovao u Euromelanom kampanji ove godine.

Detaljnije informacije možete pronaći na stranici Glasa Istre.

 

Dermatološki pregled

Dermatološki pregled madeža

Dermatološki preventivni pregled

Dermatološki preventivni pregled

 

 

 

 

 

 

Potaknimo svijest o preventivnim dermatološkim pregledima!