Poštovani,

od 25. ožujka 2021. na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Pula dostupna je usluga serološkog testiranja na COVID-19.

OSNOVNE INFORMACIJE O TESTOVIMA
U ponudi su dva kvalitativna testa (SARS-COV-2 IgM i IgG) i jedan kvantitativni (SARS-COV-2 IgG II). Ovim serološkim testovima može se utvrditi da li je osoba bila u kontaktu s virusom i otprilike procijeniti je li kontakt bio nedavno ili prije više mjeseci. Također se može odrediti koliko se antitijela stvorilo nakon cijepljenja ili preboljele infekcije.

Važno je naglasiti da ovaj test ne služi za postavljanje dijagnoze COVID-19 bolesti.

CIJENA TESTA
Navedeni testovi još uvijek nisu prihvaćeni za ugovaranje od strane HZZO-a na nivou cijele države, pa je uslugu testiranja moguće ostvariti isključivo uz plaćanje.

Cijena po pojedinačnom testu iznosi 170,00 kuna.

NARUČIVANJE
• Elektronski: transfuzija@obpula.hr ILI
• Telefonom: 052/376-119 (zvati od 11:00 do 14:30 sati)

Termini rezervirani za uzimanje uzoraka: svaki radni dan (osim vikenda i praznika) od 14:30 – 15:30.

UZIMANJE UZORKA
Testiranje se provodi iz krvi i nije potrebna posebna priprema.

Prije samog uzimanja uzorka krvi s Vama ćemo obaviti kratki informativni razgovor, na kojemu ćemo zajedno odabrati test koji će dati najbolji mogući odgovor na pitanje o Vašem trenutnom statusu s obzirom na COVID infekciju. Pri tome ćemo uzeti u obzir Vašu specifičnu priču, ali i sve mogućnosti koje pružaju ovi serološki testovi. Osim za ispravan odabir testa, podaci iz informativnog razgovora nama su korisni za razumijevanje rezultata testiranja i davanje interpretativnog komentara na nalazu.

Za osobe s mjestom boravka izvan Pule:

Moguće je dostaviti uzorke iz Domova zdravlja ili ambulanti s kojima prethodno treba dogovoriti način i vrijeme uzimanja krvi.

Uzorke je potrebno uzeti u epruvetu s crvenim čepom bez gela ili kuglica. Uz uzorak je potrebno poslati i potvrdu o uplati (moguće je potvrdu poslati na gore navedeni e-mail).

Molimo da prije uplate nazovete na 052/376-127 kako bismo i s Vama obavili informativni razgovor za ispravan odabir testa.

PODACI ZA UPLATU

Opća bolnica Pula, Santoriova 24a, Pula
IBAN: HR7024070001118000035
Poziv na broj: upisati svoj OIB
Svrha: serološko testiranje na COVID-19

 

PREUZIMANJE NALAZA
Nalazi se preuzimaju osobno u Ambulanti Odjela za transfuzijsku medicinu svaki radni dan od 11:00-14:30.

Za uzorke dostavljene iz Domova zdravlja ili ambulanti izvan Pule, nalazi se šalju u pripadajući Dom zdravlja.

Po dogovoru, nalaz možemo poslati na e-mail adresu.