Među pet novorođenčadi rođenih prvog dana 2023. godine, prvorođena beba u rodilištu OB Pula je djevojčica Noya Bilali, pri porodu teška 3.730 grama, od majke Teute i oca Elgadafa iz Poreča. Djevojčica Noya je rođena u 3 sata i 11 minuta nakon ponoći u specifičnim uvjetima na platou ispred bolnice. Porod, koji je započeo već u kolima hitne pomoći, sretno je dovršen uz pomoć dežurnog osoblja.

Prije samog posjeta majci i novorođenoj djevojčici zamjenicu gradonačenika Ivonu Močenić i predstavnike medija dočekali su: doc.dr.sc. Irena Hrstić, ravnateljica OB Pula; prim.dr.sc. Davor Zoričić, dr.med., voditelj Odjela fetalne medicine i opstetricije; Aleksija Matejčić, mag.obs., glavna sestra Službe za ginekologiju i opstetriciju te dežurno osoblje.

“Prve četiri bebe rođene u 2023. godini su djevojčice, dok je peta dječak. Prosjek pulske bolnice je četiri rođene bebe dnevno, ali evo, već prvog dana u Novoj 2023 broj rođenih beba je veći od prosjeka. U 2022. godini poroda je u našoj bolnici bilo 1.339, što je 176 manje nego godinu ranije”, istaknuo je primarijus Davor Zoričić.

Prvoj pulskoj bebi u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića uručen je ček u iznosu od 2.023 kune i veliki plišani medo.