Prvog petka u veljači obilježava se Dan crvenih haljina kao potpora ženama i simbol jedinstva na svijest o moždanom udaru.

Na inicijativu naše bivše pacijentice koja je 2018. godine liječena na Odjelu za neurologiju OB Pula na Dan crvenih haljina (03.02. – Podizanje svijesti o opasnosti moždanih udara), uz znak zahvale, posjetila je naš Odjel neurologije te darovala crvene ruže ženskom osoblju i pacijenticama Odjela.

Moždani udar jedan je od vodećih zdravstvenih problema te je Opća bolnica Pula poduprijela ovu hvalevrijednu inicijativu pacijentice kako bismo potakli svijest žena o specifičnostima i uzrocima moždanog udara, ukazivanja na važnost brige o vlastitom zdravlju te skretanja pozornosti na opasnost zanemarivanja mogućih simptoma moždanog udara.

Simboliku današnjeg dana upotpunjuje crvena haljina kao univerzalna slika žene i crvena boja boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Na današnjem svečanom obilježavanju akcije Dana crvenih haljina medijima su se obratile redom:
1. voditeljica Odjela za neurologiju, doc. dr. sc. Dolores Janko-Labinac, dr. med.,
2. nekadašnja pacijentica, gđa. Ester Crnković te
3. glavna sestra Odjela za neurologiju, Božana Ilić, mag. med. techn.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti gospođi Crnković na hvalevrijednoj inicijativi o podizanju svijesti o opasnosti moždanog udara i pomoći pri obilježavanju današnjeg dana.

HVALA VAM!