Odjel centralnog operacijskog bloka

Voditelj odjela:
Renato Vidos, dr.med., specijalist opće kirurgije, uži specijalist vaskularne kirurgije

Glavna sestra:
Drljepan Martina, bacc.med.techn.
Telefon: 052 376 305

Organizacija rada

Odjel centralnog operacijskog bloka smješten je u Objektu 1 na prvom katu. Raspolaže sa 10 moderno opremljenih sala (6 kirurških, hitna, ginekološka, otorinolaringološka i oftalmološka sala) u skladu s nacionalnim i međunarodnim standardima.

U salama obavljaju se operacijski zahvati: abdominalne, vaskularne, torakalne, neurokirurške, urološke, traumatološke i ortopedske, opće i plastične kirurške djelatnosti te ginekološke, otorinolaringološke i oftamološke djelatnosti.

Liječnici centralnog operacijskog bloka planski se educiraju i razvijaju kompetencije da mogu kontinuirano odgovoriti visoko složenom i tehnički zahtjevnom načinu rada.

Kirurške sestre instrumentarke/tehničari instrumentari u operacijskom bloku posjeduju znanje, vještine i kompetencije iz perioperacijske zdravstvene njege, kirurgije, tehnike instrumentiranja, komunikacijskih vještina, važećih protokola, sigurnosnih listi i etičkog kodeksa.

Osim djelatnika koji obavljaju operacijske zahvate, djelatnici Odjela usko surađuju s djelatnicima Odjela za anesteziju, reanimatologiju, intezivnu medicinu i liječenje boli te Odjela za radiološku dijagnostiku.

Sigurnost pacijenata

U svim salama primjenjuje se kirurška sigurnosna lista (check-list).

Djelatnici Odjela centralnog operacijskog bloka nastoje svojim znanjem, stručnošću i kompetencijama uz primjenu najboljih metoda liječenja pružiti potrebnu pomoć s ciljem Vašeg što bržeg izliječenja.