Naslovna » Novosti » Obilježavanje Svjetskog dana srca

Obilježavanje Svjetskog dana srca

dansrca2015Ovogodišnji Svjetski dan srca obilježit će se 29. rujna uz slogan: „Odabir za zdravo srce, za svakoga i svugdje”. Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u cijelom svijetu. Većina srčanožilnih bolesti se može prevenirati izbjegavanjem čimbenika rizika poput pušenja, nepravilne prehrane i nedovoljne tjelesne aktivnosti što potvrđuje da je promocija zdravog načina živo a u svim životnim dobima jedan od preduvjeta za očuvanje zdravlja naših žitelja.

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Opća bolnica Pula i Istarski domovi zdravlja uz potporu Istarske županije organiziraju 29. rujna 2015. g. obilježavanje Svjetskog dana srca nizom aktivnosti u prostorijama Centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istarskim domovima zdravlja, ispostava Pula, Flanatička 27.

Od 12.00 h svi naši zainteresirani sugrađani moći će izmjeriti tlak, dobiti savjete nutricionistice o pravilnoj prehrani, dobiti također savjete fizioterapeuta o poželjnoj tjelesnoj aktivnosti i tjelovježbi. U popodnevnim satima u vremenu od 16.00 do 18.00 h svi zainteresirani moći će zatražiti savjet kardiologinje iz OB Pula.

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije pripremit će i dijeliti svim zainteresiranim sugrađanima brojne edukativne
materijale o prevenciji bolesti srca i krvnih žila.

Pridružite nam se i učinite nešto pozitivno za svoje zdravlje.