Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva (12.05.) upriličen je prijemom delegacije Opće bolnice Pula i Hrvatske komore medicinskih sestara u sjedištu Istarske županije.

Zamjenica župana Jessica Acquavita zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordanom Antić srdačno su pozdravile delegaciju uputivši im čestitke za Dan sestrinstva kao i zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima na predanom radu.

Pomoćnica ravnateljice OB Pula za sestrinstvo Irina Pucić srdačno se zahvalila na prijemu te je poručila kako istarsku podružnicu krasi zajedništvo koje se čuva na dnevnoj bazi, dok je predsjednik podružnice HKMS-a za Istarsku županiju i glavni tehničar Dnevne bolnice OB Pula Boris Kopić podsjetio kako se unatoč Danu sestrinstva ne smije zaboraviti na čistačice, kuharice i sve ostale medicinske djelatnike te da zdravstveni sustav mora biti jednako vrednovan na svim razinama, što je bila i glavna poruka nedavnog prosvjeda medicinara u Zagrebu.

Na prijemu su sudjelovali i zamjenica predsjednika podružnice HKMS-a za Istarsku županiju Marina Jelinić, članica Vijeća komore i koordinatorica za palijativnu skrb i planirani otpust OB Pula Nada Tadić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo IDZ Davorka Rakić, delegat Komore u Nastavnom zavodu za hitnu medicine Dejan Martić, delegatica i glavna sestra IDZ ispostave Pula Olga Rojnić i delegatica i sestra za kontrolu bolničkih infekcija Martina Močenić.

Osim navedenog, za današnji dan važno je istaknuti i intervju naših medicinskih sestri i tehničara objavljen na portalu Glasa Istre povodom Dana sestrinstva. Članak možete pogledati ovdje.

 

Ovim putem želimo svim medicinskim sestrama / tehničarima, laborantima, inženjerima čestitati
 Međunarodni dan sestrinstva!

 

Izvor: Istarska županija

(Fotografija: Istarska županija)