S ciljem širenja svoje misije i donošenja osmijeha onima kojima je najpotrebniji CRVENI NOSOVI u utorak, 7. ožujka 2023. godine posjetili su Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula. Bio je ovo prvi posjet klaunovadoktora pulskoj bolnici, a obzirom na reakcije malih pacijenata, njihovih roditelja i medicinskog osoblja, sigurno neće biti posljednji.

CRVENI NOSOVI vjeruju da svako dijete zaslužuje igrom ispunjeno djetinjstvo i nema dijagnoze koja to smije nadjačati. Bolnice u pravilu nisu vesela mjesta, no iskra životne radosti nerijetko zatinja upravo tamo gdje joj se najmanje nadamo.

Crveni nosovi_posjeta_1

Posjet Općoj bolnici Pula započeo je glazbenom točkom klaunovskog para, klaundoktora Torpeda i klaundoktorice Verne Đumbus, koje je glazba pratila svim bolničkim hodnicima i sobama u koje su zavirili. S malim pacijentima koje su tamo zatekli podijelili su osmijehe, potaknuli ih na igru i dodijelili im crvene nosiće za hrabrost, a dan su uljepšali i njihovim roditeljima. „Ovako uzbuđenje i radost rijetko se viđa u bolnici. Jako sam sretna što je moj sin imao priliku to doživjeti. Jako ste nas razveselili!“, rekla je Slađana Patković, mama malenog Sergeja kojeg su klaunovi potpuno oduševili.

Crveni nosovi_posjeta_2

Kad su djeca opuštena i vesela, spremnija su na suradnju za dijagnostiku i terapiju pa su CRVENI NOSOVI olakšali dan i medicinskom osoblju Opće bolnice Pula. Glavna sestra Odjela pedijatrije Sabina Lovrinović zahvalila je klaunovimadoktorima: „Jako ste nas razveselili svojim posjetom. Hvala vam što ste uljepšali dan djeci na odjelu, ali i nama. Veselimo se vašem ponovnom dolasku!“

Crveni nosovi_posjeta_3

Nakon dijeljenja radosti na pedijatriji, klaunovidoktori posjetili su i hitni prijem bolnice i prošetali i drugim odjelima. Gdje god su prošli, potaknuli su radost i unijeli veselje jer humor i osmijeh ne pitaju za godine, svojstveni su i potrebni svima.

Crveni nosovi_posjeta_4

Kao educirani stručnjaci za rad s najranjivijim skupinama, klaunovidoktori u svojim posjetima bolničkim odjelima pristupaju pažljivo, procjenjujući potrebe svake osobe s kojom se susretnu s ciljem da oni s kojima stupaju u interakciju, bilo da je riječ o djetetu, roditelju, odrasloj ili starijoj osobi ili zdravstvenom radniku, dobije upravo ono što mu je potrebno – osmijeh i igru, mir i snagu.

Misija CRVENIH NOSOVA donijeti je trenutke radosti onda kad im se najmanje nadamo, a ostvaruje se zahvaljujući podršci brojnih donatora, tvrtki i građana. Postanite i vi dio crvenonosne priče i donesite osmijeh onima kojima je najpotrebniji: https://www.crveninosovi.hr/#donate

Hvala Vam!